Danske jokes

Jokes kan være mange ting. Alle har forskellige humor. Det er dog dét, der er så interessant ved vittigheder; at se, hvordan forskellige personer forholder sig forskelligt til de givne jokes. Nogle tiltales af jokes, der går lige til grænsen (eller en smule over), mens andre foretrækker uskyldige jokes, der anskuer verden på både sjov og anderledes manér. 

De fleste er dog enige om, at en joke typisk er sjovest, hvis den leveres på dansk. Der findes mange engelske jokes, der også er rigtig sjove, men det er bare noget andet, når joken fortælles på dit modersprog. Hvis du skal oversætte en joke fra engelsk, så vær varsom med, at den ikke oversættes for direkte – og husk på, at ikke alle jokes giver mening på dansk.

Stor oversigt over sjove danske jokes

Hvis du har brug for et billigt grin eller blot ønsker at lære en håndfuld nye jokes til næste gang, du skal sidde sammen med vennerne eller familien, så har du fundet den rette side. Herunder finder du nemlig en stor oversigt, der indeholder en lang række sjove danske jokes – og derfor er der naturligvis også garanti for, at du finder noget, der falder i din smag.

Hvad er det værste ved at have en stripper som mor? Når det er tag børnene med på arbejde-dag.

Alle børnene kom helskindet over havet, undtagen Jannik han valgte at sejle med Titanic.

Der var tre kvinder ude i ørknen. En brunette, en rødhåret og en blondine. De fandt lidt pludselig midt i sandet en lampe. De gned på den og ud af lampen kom en lampe-ånd som gav dem hver et ønske. Brunetten sagde: “jeg vil så gerne være sammen med min familie, få mig derhjem”. Wupti, så var hun forvandlet hen til sin familie, det samme ønskede den rødhåret. Blondinen fik til sidst sit ønske og hun sagde: “Jeg ville bare ønske at mine to gode veninder var her lige nu!”

Hvad var det prisen udbrød da han satte sig på biblen?
-Kors i røven!

Hvad hedder verdens fattigste konge?
-Kong kurs.

Banke, banke på. Hvem der? Finn. Finn, hvem? Finn selv ud af det.

En røver løber ind i en butik og sjæler et dyrt TV. Blondinen løber efter ham og råber: “Vent, vent – du har glemt fjernbetjeningen”.

Hvorfor er zoologisk have i København aldrig blevet solgt? Fordi den er for dyr.

To blondiner faldt ned i et hul. Hurtigt udbryder den ene: “Det er godt nok mørkt hernede – er det ikke?”, hvortil den anden svarer: “Jeg ved det ikke – jeg kan ikke se noget”.

Alle børnene nåede at løbe over marken. Undtagen Bo – han blev voldtaget af en ko.

En blondine, en rødhåret og en brunette var faret vild i ørkenen. Pludselig finder de en lampe, som de gnider på. En ånd dukker op og giver dem hver ét ønske. Den rødhårede ønske at være hjemme. Poof! Hun var nu hjemme. Brunetten ønskede at være hjemme hos sin familie. Poof! Hun var nu hos sin familie. Blondinen stod selv tilbage og sagde: “Jeg savner mine venner. Jeg ville ønske, de var her”.

Tre tissemænd skulle til eksamen. To af dem var stive af skræk, mens den sidste var helt afslappet – den havde nemlig lige været til oppe til mundtligt.

Hvad hedder verdens fattigste konge? Kong Kurs.

Hvad kalder man en blondine, der farver sit hår til en anden farve? Kunstig intelligens.

“Beder I derhjemme”?, spurgte religionslæreren den lille dreng, hvortil han svarede: “Ork ja. Hver nat siger min mor: Åh Gud – bliv ved”.

En dreng går ind i en butik for at købe kondomer. Ekspedienten spørger, om han vil have en pose med. Drengen svarer kækt: “Nej tak – så grim er hun heller ikke”.

Hvad kalder man en kinesisk millionær? Cha-Ching!

Hvad sagde Gud, da han skabte den første sorte mand? Ups, jeg kom da vidst til at brænde én.

Hvad er blandede følelse? Når svigermor kører ud over en dyb afgrund, uden chance for at overleve – i din nye bil…

Hvad siger man til konen, når hun ligger på gulvet, gul og blå, og helt gennembanket? Ingenting. Det burde jo ikke være nødvendigt at sige tingene to gange.

Hvorfor kan en blondine ikke lave en dobbeltportion af en opskrift? Fordi ovnen ikke kan varmes op til 400 grader.

Alle børnene gik forbi lorten. Undtagen Stella, for hun troede, det var Nutella.

I en boligblok bor Ahmed på 1. sal, Mohammed på 2. sal, Mustafa på 3. sal, og Bent på 4. sal. Én dag brænder hele boligblokken ned med kun én overlevende. Hvem? Bent – han passede nemlig sit arbejde.

Hvad er ordet, du aldrig har lyst til at kalde en sort mand? Ordet starter med N. Svaret er: Nabo.

En blondine tager til lægen og finder ud af, at hun er gravid med tvillinger. Hun begynder at græde og derfor spørger lægen, hvorfor hun græder. Hun svarer herefter: “Jamen, jeg ved kun hvem, der er far til den ene af dem – ikke den anden”.

Hvorfor går Bornholmere altid rundt med en saks i lommen? Fordi det er en klippeø.

Vittigheder har altid været en smagssag

Der findes næppe en vittighed som alle synes er sjov. Vittighederne har nemlig altid været en smagssag og der kan faktisk være stor forskel på, hvad folk egentlig synes er sjovt. Nogle ser ikke noget problem i, at en sjove er går lidt til grænsen ved f.eks. er være racistisk, diskriminerende eller lignende, mens andre synes, at sådanne jokes er åndssvage.

Hvis du gerne vil fortælle en dansk joke til en forsamling, så kræver det, at du kan læse dit publikum. Er det en samling af personer, der er meget konservative og knap så åbensindede, så er det næppe en diskriminerende eller grov joke, du skal bruge. Omvendt, så kan der også være forsamlinger, der synes, at denne type joke er blandt de bedste af slagsen.

En dansk joke kan være en god samtalestarter

Der er mange, der kender til, at det ikke altid er lige nemt at starte en samtale. Det kan f.eks. være til en form for festligt arrangement, hvor du er placeret ved et bord med folk, du ikke kender. Der er ikke rigtigt nogen, der starter en samtale eller på anden vis bryder isen. I en sådan sammenhæng er det oplagt at fortælle en god joke, der kan skabe en stemning.

I et sådant tilfælde er det typisk bedst at bruge en længere joke, der tager et lille stykke tid at fortælle. Årsagen til dette er, at det bygger en stemning stille og roligt op, og ligeledes fanger flere personer ved bordet. En kort joke kan også være et godt indslag, men det har ikke samme effekt som en historiebaseret vittighed med det sjove aspekt til sidst.

Hvorfor er danske jokes så sjove?

Danske jokes er især gode fordi man lettere kan relatere til indholdet. Der er mange forskellige jokes her på siden i et hav af forskellige kategorier, nogle jokes kan man bruge hvis man vil have et godt grin en sen søndag aften, mens andre kan grines af hvis man er i et lidt mere groft hjørne og gerne vil have man læser noget, hvor man bare sidder og tænker – det var lige godt for groft det der. Det er hele humlen ved mange af disse jokes, andre jokes er så også bare platte og det er da også noget som er en masse god humor i mens andre er lidt mere fornærmende som eksempelvis hvis man kigger på kategorien om din mor jokes.

Men så er der også de danske jokes og her er der masser at grine af, for mens mange af de andre jokes har været oversat fra andre sprog til dansk – hvilket medfører at noget af det sjove godt være droslet en anelse ned, så ved man med de danske jokes at de står på det sprog de oprindeligt har været lavet i, og det er der bare ekstra meget kød på for det gør dem både mere sjove at læse og det gør at man på sin vis bedre kan relatere til netop det emne, som er forstående og der skal man ikke være bange for at sige noget for det er ofte det, som der ikke kan gøres noget ved nemlig!

Vil du have mere at grine af?

Hvis du ikke fik nok i samlingen herover så er du altid mere end velkommen til at gå til en anden del af hjemmesiden her. Ellers kan du med fordel tage et kig på Mick Øgendahl video hvor han nok burde kunne få dig til at grine med nogle af hans jokes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here