Når man bliver ved at gå, så går det nok

Dette indhold er sponsoreret

“Når man bliver ved at gå, så går det nok” er måske noget, som du har hørt mange gange før. Det er nemlig et meget berømt citat af den danske filosof, Søren Kierkegaard. Citater anvendes på mange forskellige måder som for eksempel i daglig tale, i bøger og i artikler. De kan blandt andet bruges til at skabe autoritet, fordi de netop viser, at man er belæst, men de kan også bruges til at fremhæve en pointe eller illustrere et specifikt forhold. Citater kan nemlig være alt fra tankevækkende og underholdende, hvorfor det altid er smart at kunne et par forskellige slags, som man kan bruge i den givne sammenhæng. Som den britiske forfatter Dorothy L. Sayers engang sagde: “Jeg har altid et citat til alting – det sparer mig for at tænke selv”.

Hvad er et citat?

Et citat er en præcis gengivet del af noget, som er skrevet eller sagt. Citater kan altså både stamme fra mundtlige udtalelser, bøger, film, sange, skuespil og lignende. Derudover har citater altid en kendt ophavsmand, som typisk vil være nævnt i forbindelse med citatet. Det er blandt andet det, der adskiller citater fra ordsprog. Ordsprog har nemlig ikke nogen ophavsmand, hvorfor de også ofte findes i flere forskellige udgave. I og med, at citater er citeret helt nøjagtigt findes der kun én udgave af det.

Et stort udvalg af citater

På udvalgte-ordsprog.dk finder du en enorm samling af citater. De mest populære citater er om kærlighed og livet, men sjove citater står også højt oppe på ranglisten. Du kan eksempelvis vælge at læse citater fra forskellige kategorier, såsom familie, kærlighed og venskab, men du kan også vælge en bestemt ophavsmand og læse alle citater fra vedkommende. Der er masser af inspiration at hente, uanset om du skal bruge citater til et bryllup, en rund fødselsdag eller blot vil have et par citater gemt i baghovedet.

De mest populære citater

Nedenfor ses et udvalg af de mest populære citater om henholdsvis kærlighed, liv og lykke:

  • “Det er med kærlighed som med skildpadde. De fleste kender den kun forloren” – H. C. Andersen 
  • “Og til slut er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller – det er mængden af liv i dine år” – Abraham Lincoln 
  • “Lykke er et godt helbred og en dårlig hukommelse” – Ingrid Bergman

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here