Gåder

gåder

Der kan være mange grunde til at du er på udkig efter nogle gåder. Uanset grunden, så er du kommet til det rette sted. Her på siden har vi nemlig samlet en lang række gåder. Der er selvfølgelig også et tilhørende svar til dem alle. Du kan bruge dem til at teste dig selv eller du kan bruge dem til at teste venner og familie.

Oversigt over gåder

Herunder finder du vores oversigt over gåder. Nogle af dem er sværere end andre, men udvalget er stort nok til at det byder på noget for alle. Derfor kan du også finde nogle gode gåder, der passer til det, du skal bruge dem til. Hvis du gerne vil løse dem selv, så skal du selvfølgelig undgå at kigge på svaret, før du har givet op.

Jeg er høj, når jeg er ny, men jeg er lav, når jeg er gammel – hvad er jeg?

Svar: Et stearinlys.

Hvad giver det, hvis du har 1.000, lægger 40 til, lægger 1.000 til, lægger 30 til, lægger 1.000, lægger 20 til, lægger 1.000 til, og til sidst lægger 10 til?

Svar: 4.100. Hvis du svarede 5.000, som 75 % gør, så er det forkert.

Du kan se mig tidligt om morgenen, men du kan også finde mig på et bord – hvad er jeg?

Svar: Dug.

Ekspedienten hos en slagter er 190 cm. høj og bruger str. 45 i sko. Hvad vejer han?

Svar: Kød.

I en have står der et flot og indbydende æbletræ. På træet er der præcis tre æbler tilbage. To fædre og to sønner kommer forbi, og de tager hvert et æble. Hvordan kan det lade sig gøre?

Svar: Der er tre personer. En farfar, en far og en søn. Det giver to fædre og to sønner i det hele.

Ved højlys dag kommer en fuld taxachauffør den forkert vej af en ensrettet vej. På sin vej passerer han nogle politibetjente. Betjentene gjorde dog ikke noget ved det. Hvorfor ikke?

Svar: Taxachaufføren var ikke i bil.

Hvor mange mursten gik der til Rundetårn?

Svar: Ingen. De blev alle kørt dertil.

Sofie gik ind under bruseren. Men til hendes store undren var hun slet ikke blevet våd, da hun trådte ud fra brusekabinen igen. Hvordan kan det dog lade sig gøre?

Svar: Hun tændte ikke for vandet.

En morder er blevet dømt til døden. Han tryglede for sit liv, men dommeren vil ikke lave om på det. Han fik dog en chance for at overleve. Han skulle nemlig vælge mellem tre døre:

Bag en af dørene er der en masse pistoler, der omgående ville skyde mod den dømte. Bag den næste dør er der et rum, der er fyldt med giftgas, som vil dræbe ham. Bag den tredje og sidste dør er der en flok løver, der ikke har fået mad i flere år.

Han fik besked på at vælge en dør af dommeren. Han rejse sig og valgte dør nr. tre. Han endte med at overleve. Hvordan er det gået til?

Svar: Hvis løverne ikke har fået mad i flere år, så er de for længst døde af sult.

Johanne og Emma er søstre. Johanne er halvt så gammel som Mette. Mette er lige blevet 10 år gammel. Hvor gammel er Johanne, når Emma er fyldt 50 år?

Svar: 45 år.

En bus kommer kørende med 40 passagerer. Den er helt fyldt op. Da den stopper ved det første stoppested, er der 10 personer, der forlader bussen. Men der er også 5 nye, der træder på bussen. Nu kører den videre og ved næste stoppested er der 33 personer, der forlader bussen. Hvor mange er der så tilbage?

Svar: Der er tre personer tilbage. Man skal også tælle buschaufføren med.

To personer støder tilfældigt på hinanden på en vej. Den ene udbryder: ”Goddag, far!”, hvilket får den anden til at svare: ”Jovist. Jeg er din far, men jeg kan dog forsikre dig om, at du ikke er min søn”. Hvis det ikke er hans søn, hvordan kan så være vedkommendes far?

Svar: Det er hans datter.

For flere tusinde år siden var der en erfaren og dygtig, men dog lusket alkymist, der viste en kogen en flaske med en grønlig væske. Han forklarede at det var en væske, han havde udviklet, som kunne opløse alt, hvad den kom i kontakt med.

Det troede kongen dog ikke helt på, så han sagde til alkymisten, at han ville blive straffet med døden, hvis det ikke var sandt. Hvis alkymisten derimod talte sandt, så vil han blive belønnet med stor rigdom.

Historien endte med at alkymisten blev henrettet. Hvordan vidste kongen at han løj?

Svar: Hvis den kunne opløse alt, så var flasken blevet opløst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here