Gåder for voksne

gåder for voksne

Du kan finde mange sjove gåder på nettet. De fleste af dem er skrevet med henblik på, at de virkelig skal få folk til at tænke sig godt om. Hvis du skal finde nogle gode gåder for voksne, du kan udfordre venner eller familie med, så er det en god idé, at du vælger nogle sande hjernevridere, der kan gøre folk helt frustrerede, fordi de ikke kan regne det ud.

Hvis du er på udkig efter sådanne gåder, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde et stort udvalg af gåder for voksne. Det inkluderer alt fra sande hjernevridere til mere vulgære, men dog underholdende gåder. Derfor er det også garanteret, at udvalget af gåder indeholder noget for enhver smag – uanset de kriterier, du har.

Oversigt over gåder for voksne

En prins, der ligger på sit dødsleje er stor skakelsker. Han er bekymret over hvilken af sine tre sønner, der skal arve hans store formue. Han beslutter sig for, at det skal gå til den søn, der spiller nøjagtigt halvt så mange skakspil, som prinsen har dage tilbage at leve i. Den første søn nægter, fordi han ikke ved, hvor længe hans var vil leve. Den næste nægter af samme årsag. Den yngste søn accepterer, men hvordan lever han op til hans fars krav? Svar: Han spiller ét spil skak hver anden dag.

I en have står der et træ med fire æbler. Præsten kommer forbi med hans datter samt degnen og hans kone forbi – de tog hver ét æble. Der hang derefter ét tilbage på træet. Hvordan kan det lade sig gøre?
Svar: Degnen var gift med præstens datter.

Du kom hjem efter en lang dag. Du bemærker, at der flyder vand ud under døren. Da du kommer ind, ser du, at vandhanen løber. Gulvet er fyldt med vand, din telefon virker ikke, og der er ingen i nærheden. Du har en støvsuger, en haveslange, et tomt badekar, en spand, en klud og en kurv til rådighed. Hvad starter du med at gøre?
Svar: Du starter med at slukke for vandet.

En morder er blevet dømt til døden. Her får tre valgmuligheder bestående af tre døre. Bag den første dør er et rum fyldt med skudsalver. Bag den næste dør er der snigmordere med ladede våben. Den sidste dør føre til et rum med tre løver, der ikke har spist i tre år. Hvilket rum er det sikreste valg?
Svar Det tredje rum. Løver kan ikke leve tre år uden mad.

I et omrejsende tivoli, kommer en dreng hen til en bod. Manden i boden siger: “Hvis jeg kan skrive din præcise vægt på dette stykke papir, skal du give mig 50 kr. Hvis ikke, så giver jeg dig 50 kroner”. Drengen så ikke nogen vægt og tænkte, at uanset hvad manden skrev, kunne han blot sige at han vejede mere eller mindre. Resultatet blev, at han betalte manden 50 kr. Hvordan kan det lade sig gøre?
Svar: Han gjorde som han sagde. Skrev “din præcise vægt” på papiret.

Jeg kan være en elsket person. Jeg kan være noget, der er stor værdi, der er gemt. Men jeg kan også være en afgift. Hvad er jeg?
Svar: Skat.

Der er 30 passagerer med på en bus. 19 af dem vælger at stå af ved første stoppested. 6 står af ved det næste stoppested. Ved sidste stoppested står 3 mere af. Hvor mange mennesker er der tilbage i bussen?:
Svar: 4 – husk på, at der også er en buschauffør med.

To fanger sidder indespærret i en celle. Øverst på væggen i cellen er der et ulåst vindue, men uanset hvordan de bærer sig ad, så kan de ikke nå op til vinduet. De beslutter sig derfor for, at de vil grave en tunnel, så de kan flygte gennem denne. De gav dog hurtigt op, da de kunne se, at det ville tage for lang tid. Pludselig gik det op for den ene, hvordan de kunne flygte. Hvordan?
Svar: Fortsæt med at grave, men brug jorden til at bygge en høj, så de kan nå op til vinduet.

På bordet foran dig står der seks glas på række. De første tre glas er tomme og de sidste tre glas er fyldt med vand. Du må kun ændre eller flytte ét glas. Hvordan kan du arrangere de seks glas, så der ikke står to tomme eller to fulde glas ved siden af hinanden?
Svar: Du kan tage det midterste fyldte glas og tømme det i det midterste tommeglas. Så er rækkefølgende som følgende: tom, fuld, tom, fuld, tom, fuld.

Nogle gåder er sværere end andre

Det er ikke alle gåder, der er lige svære. Nogle af dem giver næsten sig selv. Men i andre tilfælde er det gåder, der er svære at løse. Uanset hvad, så kan det dog være sjovt både at løse, men også at stille folk disse gåder. Hvis det også er noget, du kender til, så er du kommet til det rette sted, for herover kan du finde en række forskellige gåder til voksne.

Hvis du er typen, der godt kan lide at stille andre folk gåder, så er det vigtigt, at du altid har et par stykker på lager. Nogle af dem er lettere at huske end andre, da der også er forskel på længden af dem. I langt de fleste tilfælde vil du dog kunne lære dem udenad, når du først har læst dem et par gange – også selvom nogle af dem er relativt lange.

Kan du godt lide at udfordre dig selv med gåder?

Det behøver ikke kun at være fordi du gerne vil stille andre folk gåder, at du lærer dem at kende. Hvis du godt kan lide at udfordre dig selv med gåder, der kræver, at du tænker lidt, så kan du også sagtens gøre dette. I nogle tilfælde vil det være godt for din hjerneaktivitet at bryde med nogle gåder. Det kan bl.a. være nogle af de gåder, du kan finde herover.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here